UA-71410964-1

 • Foto's Creaties in beton

  Print

  De collectie is aan het uitbreiden

 • Uitnodiging daguitstap Purnode - Annevoie - Maredsous

  Print

  UITNODIGING DAGUITSTAP MET KVLV RUIEN
  Purnode – Annevoie – Maredsous
  ZATERDAG 16 APRIL 2016


  Wat mogen we verwachten :
  - Vervoer met luxe autocar
  - Ontbijt aan boord bestaande uit koffie, warme chocomelk of thee en 2 boterkoeken
  - Bezoek aan brouwerij, inclusief degustatie, begeleiding met gids
  - Middagmaal met drie gangen
  - Geleid bezoek aan de tuinen
  - Afsluiten in Maredsous

  De bus komt ons ophalen om 7u.30 stipt aan de kerk te Ruien – terug thuis rond 21.00u-21.30u.
  Terwijl we kunnen genieten van een lekker ontbijt op de bus rijden we via Namen naar de Condrozstreek, naar het dorpje Purnode, waar zich een brouwerij bevindt die sinds 1858 garant staat voor lekkere bieren volgens originele recepten. In het bedrijf “Brasserie du Bocq” zie je hoe de bieren gebrouwen worden en kan je uiteraard ook proeven. Gauloise Blond en Ambrée, Blanche de Namur, Saison Regal, Triple Moine, St-Benoît Blonde en Brun, Régal Christmas : het verfrissende aanbod zal er voor ons klaar staan.

  Na het middagmaal in Dinant bezoeken we de betoverende tuinen van Annevoi, waar we een rondleiding van ongeveer anderhalf uur krijgen.
  Dit stukje Waals erfgoed is een prachtig schouwspel tussen rivieren en wouden. In de tuin wandel je tussen de grandeur van de Franse stijl, Engelse romantiek en Italiaanse verfijning.

  De rustgevende tuinen zijn het ideale voorspel voor een bezoek aan Maredsous en zijn abdijtuin waar je vrij kan rondkuieren of de abdijkerk bezoeken.
  In de gezellige cafetaria kan je niet enkel de geschiedenis van de smakelijke paters aanschouwen op video maar ook de geschiedenis proeven, indien je dit wenst is een lekker abdijbier en boterham met abdijkaas een echte aanrader.

  De deelnameprijs is 60 € p.p. , hier is inbegrepen : bus + fooi, gids, ontbijt op bus, middagmaal en de inkom voor de tuinen.

  U kan zich hiervoor inschrijven bij Kathleen Desomer, Kapellestraat 24. Tel. 055/38.97.77 email : kaatdes@hotmail.com en dit tot 11 april 2016.

  Hopelijk mogen we jullie terug talrijk verwachten op dit dagje uit met KVLV !

 • Uitnodiging stadsloop Gent

  Print

  Beste sportieveling,

  Op 22 mei 2016 loopt KVLV, vrouwen met vaart, voor de derde maal mee tijdens de stadsloop in Gent. De voorbije jaren mochten we verschillende vrouwen verwelkomen: jong, minder jong, sportief, beginneling, groot, klein, …. Vrouwen uit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Eén ding hadden ze gemeen: hun enthousiasme. Ook dit jaar willen we er een toffe dag van maken.

  Misschien tel je al af naar 22 mei?

  Of heb je nog nooit gelopen? Geen paniek: ook dan lukt het nog om deel te nemen aan de 5 km. Als je volgende week start met een loopgroepje in jouw afdeling of buurt, dan kunnen jullie op 22 mei 5 km meelopen! Zou dat niet geweldig zijn?

  En zie je het niet zitten om zelf te lopen? Ook supporters zijn van harte welkom. Zij geven onze loopsters vleugels.

  We hopen alvast ook vrouwen uit jouw afdeling te mogen verwelkomen als loopster en/of supporter.

  Vriendelijke groeten

  stadsloop, Gent, 2016, KVLV, het goede doel

 • Uitnodiging Trouwen of samenwonen

  Print

  trouwen, samenwonen, KVLV, Maarkedal, notaris, Ilse De Brauwere, gezamenlijke, portemonnee, erfrecht, afstamming, onderhoudsgeld, huwen, ouderschap, wetgeving, Etikhove

  DONDERDAG 14 APRIL OM 19.30 UUR
  PAROCHIALE FEESTZAAL
  NEDERHOLBEEKSTRAAT 28 ETIKHOVE

  Gebeten door de liefde! Geld, dat is bijkomstig! Herkenbaar?
  Liefde en geld: een complexe combinatie.
  Het pad loopt langs samenwonen, trouwen, een gezamenlijke portemonnee of niet, erfrecht, afstamming, onderhoudsgeld,…
  Waarom huwen mensen of gaan ze samenwonen?
  Wat zijn de gevolgen van hun keuze, in goede en in slechte dagen?
  Wat met het ouderschap?
  En wat brengt de toekomstige wetgeving?
  KVLV ijvert voor een duurzame sociale bescherming en organiseert daarom informatieavonden voor geïnteresseerden.
  Want, een verwittigd persoon is er twee waard!

  Notaris Ilse De Brauwere vertelt je er meer over.

  KVLV leden betalen 3,00€
  Niet-leden betalen 5,00€

   

   

   

 • Uitnodiging Crea : Decoraties in beton voor tuin en interieur

  Print

  Creatief : Decoraties in beton voor tuin en interieur  decoraties,beton,tuin,interieur,bloempotten,schalen,schaal,potten,kandelaars,theelichthouders,lente,kvlv,ruien,kluisbergen,volkswelzijn,zaal,tuintafel,stoer,sfeervol,tuindeco,ijsblokjes,strandfiguurtjes,lies,ghus,cakevormpjes,mal,isolatiebuis,kommetjes,melkdozen,fles,plastiekDe lente is in aantocht ! Een ideaal moment om betonnen bloempotten, schalen en potten te maken voor in je huis of op je tuintafel. Stoer én sfeervol, zo’n potje ! En je maakt het in geen tijd met beton en een wegwerpverpakking.

  Steek de handen uit de mouwen en mix de beton, even voorbereiden en je tuindeco is zo klaar. Graag zelf eens proberen ? Kom dan op

  dinsdag 22 & 29 maart om 19.00u naar zaal Volkswelzijn.

  decoraties,beton,tuin,interieur,bloempotten,schalen,schaal,potten,kandelaars,theelichthouders,lente,kvlv,ruien,kluisbergen,volkswelzijn,zaal,tuintafel,stoer,sfeervol,tuindeco,ijsblokjes,strandfiguurtjes,lies,ghus,cakevormpjes,mal,isolatiebuis,kommetjes,melkdozen,fles,plastiekIn de eerste les maken we de eenvoudige voorwerpen zoals een theelichtje, de kandelaar en een bloempotje. Met de rest van het beton maken we dan kleinere vormpjes zoals de ijsblokjes en strandfiguurtjes of cakevormpjes.
  Hoe meer vormpjes je meebrengt hoe meer stuks je kunt maken.decoraties,beton,tuin,interieur,bloempotten,schalen,schaal,potten,kandelaars,theelichthouders,lente,kvlv,ruien,kluisbergen,volkswelzijn,zaal,tuintafel,stoer,sfeervol,tuindeco,ijsblokjes,strandfiguurtjes,lies,ghus,cakevormpjes,mal,isolatiebuis,kommetjes,melkdozen,fles,plastiek

  Hier zie je enkele afbeeldingen die Lies Ghys (de lesgeefster) reeds gemaakt heeft.


  Laat je niet afschrikken door de lijst van dingen die je moet meebrengen, begin nu al wat te verzamelen dan lukt het zeker.


  Voor de eerste les hebben we nodig :

  Om de kandelaars te maken :decoraties,beton,tuin,interieur,bloempotten,schalen,schaal,potten,kandelaars,theelichthouders,lente,kvlv,ruien,kluisbergen,volkswelzijn,zaal,tuintafel,stoer,sfeervol,tuindeco,ijsblokjes,strandfiguurtjes,lies,ghus,cakevormpjes,mal,isolatiebuis,kommetjes,melkdozen,fles,plastiek
  - yoghurt-/chocomousse-/pudding-potjes en kleine theelichtjes (toch 3 stuks)

  - gewone rechte kaarsen kunnen ook gebruikt worden
  - kleine ronde of vierkante kommetjes of potjes vierkante melkdozen of fruitsap met bijpassende ‘mal’ die erin past (ronde vorm zoals plastieken flesje of deo of mag ook een stuk isolatiebuis zijn)

  Om de plantenpotjes te maken :decoraties,beton,tuin,interieur,bloempotten,schalen,schaal,potten,kandelaars,theelichthouders,lente,kvlv,ruien,kluisbergen,volkswelzijn,zaal,tuintafel,stoer,sfeervol,tuindeco,ijsblokjes,strandfiguurtjes,lies,ghus,cakevormpjes,mal,isolatiebuis,kommetjes,melkdozen,fles,plastiek
  - vierkanten plastieken doosje min. 11cm breed met bijpassende mal die erin past (vierkant of ronde plastieken doosje van min. 8cm) (bv.van beenhouwer)

  Om de beton op te gebruiken :decoraties,beton,tuin,interieur,bloempotten,schalen,schaal,potten,kandelaars,theelichthouders,lente,kvlv,ruien,kluisbergen,volkswelzijn,zaal,tuintafel,stoer,sfeervol,tuindeco,ijsblokjes,strandfiguurtjes,lies,ghus,cakevormpjes,mal,isolatiebuis,kommetjes,melkdozen,fles,plastiek
  - vormpjes voor ijsblokjes, strandfiguurtjes of cakevormpjes.

  De 2de les zijn de grotere stukken, de schalen en grotere kommen. Dit wordt uitgelegd op het einde van de 1ste les.

   

  Wat we nog nodig hebben voor zowel de 1ste als de 2de les :

  Kranten – schort – vod – emmer om cement te mengen – emmer voor water – spatel of houten lepel (om cement mee te mengen) – soeplepel decoraties,beton,tuin,interieur,bloempotten,schalen,schaal,potten,kandelaars,theelichthouders,lente,kvlv,ruien,kluisbergen,volkswelzijn,zaal,tuintafel,stoer,sfeervol,tuindeco,ijsblokjes,strandfiguurtjes,lies,ghus,cakevormpjes,mal,isolatiebuis,kommetjes,melkdozen,fles,plastiek– pollepel of oude grote scheplepel – plastieken huishoudhandschoenen – vershoudfolie – keukenrol – vuilniszak – oude handdoek – olie (olijfolie of koolzaadolie) of bruine zeep – borsteltje om in te olien – oud keukenmes + schaar – lat + potlood + cuttermes – zeef – curver- of plooibox of fruitkistje om de gemaakte dingen mee te kunnen nemen.

  Voor cement zal het bestuur zorgen maar het is wel nodig om in te schrijven en dit mag bij Nelly :
  mail : marc.desloovere2@telenet.be of tel. : 055/38.89.33 tot vrijdagavond 18 maart.

  Als je vragen hebt, bel of mail gerust.

  Wie nog zijn boekje “Vrouwen met vaart” heeft van april 2015 (nr.3) kan op blz.61 zien hoe er gewerkt wordt.

   

  !!! voor de dagreis op zaterdag 16 april 2016 hebben we o.a. gekozen voor de tuinen van Annevoie en …, maar daar hoor je binnenkort nog meer over !!!