UA-71410964-1

 • Uitnodiging Bedevaart naar Oostakker

  Print

  BEDEVAART naar OOSTAKKER 2015
   
  Onze bedevaart naar Oostakker gaat dit jaar door op woensdag 6 mei a.s.
  We vertrekken om 13u aan de kerk van Ruien en enkele minuutjes later in de Parklaan te Berchem (gemeentehuis).  De mis vangt aan om 14u30 uur.
   
  We vertrekken terug uit Oostakker om 16u richting Deinze om een bezoek te brengen aan Tomato Masters van de familie Vlaemynck. Tijdens dit bezoek wordt de geschiedenis van het bedrijf besproken, zien we een bedrijfsfilm en ook het veilingklaar maken van de tomaten.
  Er wordt ons een koffie met koekje aangeboden in de kantine.
   
  Om af te sluiten  gaan we dan naar “De Zandvlooi” in Kruishoutem voor onze traditionele boterham met kaas, hesp en groentjes.
   
  De deelnameprijs bedraagt 20€ : hierin zijn de bus, bezoek aan Tomato Masters en snack inbegrepen (uitgezonderd de drank bij de snack).
  Gelieve u zo vlug mogelijk in te schrijven bij Nelly De Staebel, Grote Herreweg 227 en dit vóór vrijdag 1 mei a.s.
  Tel. : 055/38.89.33 of email : marc.desloovere2@telenet.be
   
  Hopelijk mogen we jullie terug talrijk verwelkomen.
  Het Kvlv-bestuur
   

 • Uitnodiging Voordracht door Alain Remue

  Print

  Beste leden van KVLV, gezinsleden en sympathisanten,
   
  Wij hebben het genoegen jullie een interessante avond aan te bieden met 
   
  Alain, Remue, Cel Vermiste Personen, verdwijningen, Federale Politie,
   
  ALAIN REMUE
   
  Een blik achter de schermen van de Cel Vermiste Personen
   
  De Cel Vermiste Personen houdt zich bezig met de opsporing en het onderzoek naar onrustwekkende verdwijningen. De Cel, een onderdeel van de Federale Politie, werd opgericht in volle Dutroux-periode. 
  Alain Remue, het gezicht van deze werking, laat ons kennismaken met de harde realiteit van de verdwijning.
  Aan de hand van praktische voorbeelden uit vroegere dossiers komen we meer te weten over hun opdrachten,  hoe zo’n onderzoek verloopt, welke middelen ze kunnen inzetten, anekdotes,...
   
  Nadien kunnen er vragen gesteld worden.
   
  Na de voordracht kunnen jullie nog wat napraten bij een drankje, aangeboden door het bestuur, in de cafetaria van het cultureel centrum 
  De Woeker – Woeker 3 te Oudenaarde
  Dinsdag 28 april 2015 om 20 uur
   
  Wij vragen een bijdrage van 5€ voor leden KVLV en gezinsleden (op vertoon van lidkaart).
  Niet-leden zijn ook welkom. Zij betalen 8€.
   
   
  KVLV Bestuur Gewest Oudenaarde 
   

 • Uitnodiging 'Cultuurdag Voor Iedereen'

  Print
                                                        GEWEST OUDENAARDE
   
  ‘ONDERSTROOM, CULTUURDAG VOOR IEDEREEN’
  Zondag 26 april 2015 van 14u tot 17u in Oudenaarde
   

  Cultuurdag, Oudenaarde, WAK, Week van de Amateurkunsten, Onderstroom, Onderstroom, cultuurdag voor iedereen, verenigingen, kunstenaars, muzikanten, creatievelingen

   
  Oudenaardse verenigingen, kunstenaars,muzikanten en andere creatievelingen tonen zich van hun beste kant tijdens ‘ONDERSTROOM, CULTUURDAG VOOR IEDEREEN’. Hiermee geeft de Oudenaardse Cultuurraad invulling aan de ‘Week van de amateurskunsten’ (WAK) die van start gaat. De Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) sluit de week af met het project CoulArt locale.
  Bovendien valt ONDERSTROOM samen met erfgoeddag. Het parcours leidt je langs een aantal ongekende erfgoedplekken van de stad.
   
  Meer dan 25 verenigingen en kunstenaars nemen deel aan deze cultuurdag. Verspreid over het stadscentrum van Oudenaarde kan je met hen kennismaken.
  Zo kan je genieten van koorconcerten in de Pamelekerk en in de kapel van het Zwartezusterklooster. Muziekliefhebbers met diverse smaken kunnen ook nog terecht in de kapel van het Oud Hospitaal, op de grote Markt en in de Brandwoeker. Toneel en woordkunst vind je dan weer in het Zwartzusterhuis, het Begijnhof, het Oud hospitaal, het Huis De Lalaing en de Abdij Maagdendale. Liefhebbers van beeldend werk kunnen hun hartje ophalen in het Oud Hospitaal, Liedskasteel, Gerechtsgebouw, Huis De Lalaing en de Abdij Maagdendale… Helemaal hip wordt het met een heuse ‘geefmarkt’ in het Stadspark. 
  Verenigingen tonen zich in zowat alle locaties van Onderstroom van hun beste kant…
   
  Ook KVLV Gewest Oudenaarde neemt deel aan deze cultuurdag! Je kan ons die dag vinden in het begijnhof.
  Daar stellen wij onze werking voor aan de mensen die ons nog niet (zo goed) kennen. Maar ook voor wie KVLV reeds jaren kent, is een bezoekje aan onze stand de moeite waard. Naast een promo-stand kan je genieten van enkele demonstraties, een workshop….. 
   
  Alle activiteiten kan je adhv een uitgestippeld parcours terugvinden, of je kiest zelf naar welke plaatsen je zoal gaat. Er is zelfs een mogelijkheid om de minder gekende plekjes van de stad te leren kennen via een gegidste wandeling
  Alle info vind je de dag zelf op één van de twee infopunten. (Oud Hospitaal, Sint- Walburgaplein 9 of zwartzusterklooster, Pamelekerkplein)
   
  Hopelijk brengen jullie KVLV die dag een bezoekje!