UA-71410964-1

  • Uitnodiging workshop 'Designschaal in gips'

    Print

    INTERIEURDECORATIE

    DESIGNSCHAAL IN GIPS

    Donderdag 8 & 22 maart om 19 uur in zaal Volkswelzijn Ruien

    Schalen zijn toppers in interieurdecoratie. De schalencollectie uit gips die we je hier voorstellen, is prachtig. Gips is een dankbaar materiaal. Het kan puur wit, of gekleurd, glad of met enige ruwheid, zwaar of net zeer dun verwerkt worden. De schalen brengen sfeer in elke ruimte. Je kunt met deze collectie alle kanten uit. 

    Er zijn 2 lessen voorzien en worden gegeven door Marijke Diependaele, dezelfde lesgeefster als voor de halskettingen. Zodus weten we dat we in goede handen zullen zijn en een degelijke begeleiding zullen krijgen om een mooi resultaat te verwezenlijken. Het materiaal wordt door de lesgeefster meegebracht.

    De leden brengen mee :
    - stevige plastic tafelbeschermer
    - schaar
    - schort

    - rubberen handschoenen
    - enkele vodden
    - handdoek

    - flesje water
    - emmertje of pot , doorsnede ong. 21 cm (waarop een opgeblazen ballon past- voor een grote schaal) - pot van 12à15 cm voor een kleiner schaaltje
    - verschillende plastic potjes, bv. 1 l potjes van planta of ijscreemdoosjes om het gips in klaar te maken.
    - oude lepel, roerstaaf of spatel
    - deegkrabber of plamuurmes

    - 1 of 2 lege flessen

    - doos of box om de kommen en schalen mee te nemen.
    - aardappelmesje
    - eventueel kleine maatbekertjes
    De richtprijs zal rond de 25€ zijn.

    Hierbij ook enkele foto's.

     

    interieur, decoratie, KVLV, Ruien, gips, schalen, schaal

     

    Inschrijven kan bij Nelly De Staebel : Tel.055/38.89.33 of email : marc.desloovere2@telenet.be

    en dit vὀὀr vrijdag 2 maart 2012.

     

    Groetjes van KVLV-Ruien

  • Uitnodiging '25 jaar fotografie door de ogen van Lieve Blancquaert'

    Print

    KVLV, talent in actie

    Beste leden van KVLV - Gewest Oudenaarde,

     

    Jammer genoeg kan Marleen Temmerman op woensdag 29/2 niet naar onze geplande avond komen. Wij zoeken samen naar een nieuwe datum maar ondertussen hebben wij een heel goed alternatief, nl.

     

    “25 jaar fotografie door de ogen van    

    Lieve Blancquaert”

    Lieve Blancquaert groeide op in Wetteren. Na haar middelbareschooltijd ging ze aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent kunst studeren. De richting kunst hield zowel film als fotografie in. Zoals ze zelf zegt, was fotografie al van kleins af haar passie en keek ze op naar fotografen als oorlogsfotograaf Tim Page.

    Na de studies is ze in Gent blijven wonen en daar woont ze nu samen met haar man Nic Balthazar en hun 2 kinderen Martha en Boris.

    Sinds 1985 werkt Lieve als freelancefotografe voor verschillende tijdschriften en kranten. Ze heeft ook fotoboeken samen met journalisten zoals Annemie Struyf (haar boezemvriendin) en Betty Mellaerts. Ze werkte ook al heel veel voor televisie zoals de reeksen “Voorbij de grens”,
    “Made in Belgium” en nog vele andere.

    Van deze heel bijzondere vrouw valt nog veel te vertellen maar we laten jullie liever zelf kennismaken met haar op :

     

    Woensdag 29 februari 2012 om 20 uur
    in de parochiezaal van Ruien
    (zaal Volkswelzijn recht tegenover de kerk en het KBC kantoor)


    Wij vragen een bijdrage van 5 € voor leden KVLV (op vertoon van lidkaart)
    Niet-leden zijn ook welkom maar betalen 8 €.

    Een drankje is uiteraard inbegrepen in die prijs.

     

    Het gewestbestuur

  • Foto's Kookles 13-02-2012

    Print

    De lekkere gerechten zijn te bekijken in de fotoalbum getiteld '13-02-2012 Kookles 'Verleidelijke vis'.

    Daarnaast zijn er ook een aantal sfeerbeelden.

    Veel kijkplezier !!!

    Groetjes van KVLV-RUIEN

  • Uitnodiging

    Print

    KVLV-RUIEN KOKEN

    Maandag 13 februari 2012

    in zaal Volkswelzijn om 19.00u

    VERLEIDELIJKE VIS

     

    Beste leden,

     

    Kies je meestal ook voor een gestoomde zalmmoot, tongrolletjes of fishsticks als je vis klaarmaakt ?  Er zijn nochtans ontzettend veel soorten vis en je kunt er enorm mee variëren.  Denk maar aan stomen, bakken, grillen, bereiden in papillote en als onderdeel van een quiche of ovenschotel.  Vis is bovendien gezond, lekker en lijnvriendelijk.  Hoog tijd om meer vis op tafel te zetten.

    Op het menu :

    • Carpaccio van Coeur de Boeuf-tomaat met een spiesje van zwaardvis (voorgerecht)
    • Op vel gebakken zeebaars met een emulsie van gele paprika (hoofdgerecht)
    • Gebakken zeeduivel met gekonfijt witloof, appelreepjes en Duvelsabayon (hoofdgerecht)
    • Tilapia in kokosmelk met courgette (hoofdgerecht)

     

    Groetjes van het bestuur

    Vergeet jullie bordje en bestek niet !